Fırında Tavuklu Mantı
1 sayfadaki 1 sayfası
Fırında Tavuklu Mantı
Gereçler:
Un 2 1/2 su bardağı 270 gram
Tuz 1 yemek kaşığı 12 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Su 2/3 su bardağı 125 gram
Tavuk eti 1/4 göğüs 200 gram
Pirinç 1/4 çay bardağı 25 gram
Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Margarin 4 yemek kaşığı 40 gram
Tavuk suyu 5 su bardağı 1 kg
Sarmısak 3 diş 10 gram
Yoğurt 2 su bardağı 440 gram
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Yapılışı:
Unu geniş bir kaba ele, 3 yemek kaşığını ayır, kalan una 1 tatlı kaşığı
tuz koy, karıştır, ortasını aç, yumurtayı kar, 1/3 su bardağı suyu azar
azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırla, 7-8
dakika yoğur, iki parçaya ayırıp bezeler yap, nemli bez örterek 10
dakika dinlendir. Pişmiş göğüs etini incecik kıy. Pirinci yıka, süz,
1/2 çay bardağı su ile pişir, içine tavuk, kara biber, 1 tatlı kaşığı
tuz kat, karıştır. 40 santimetre çapında bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ
ile yağla. Bezelerden birini unlayarak 1 milimetre kalınlıkta aç,
kenarları 2 santimetre olan karelere kes, her kareye içten yarım tatlı
kaşığı kadar koy, karelerin köşelerini tepede birleştir ve tepsiye diz.
Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırla.
Hamurları, önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye
değin, yaklaşık 20 dakika pişir. Fırından çıkarıp tavuk suyunu dök,
kapağı kapat, ocak üzerinde suyunu çekene değin, 15-20 dakika pişir.
Sarımsağı, soy, yıka, ez, yoğurda ekle, karıştır. Yağın kalanını erit,
kırmızı biberi kat, bir-iki kez karıştırıp ocaktan al. Servis sırasında
mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dök ve kırmızı biberli yağ gezdir.
Un 2 1/2 su bardağı 270 gram
Tuz 1 yemek kaşığı 12 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Su 2/3 su bardağı 125 gram
Tavuk eti 1/4 göğüs 200 gram
Pirinç 1/4 çay bardağı 25 gram
Kara Biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Margarin 4 yemek kaşığı 40 gram
Tavuk suyu 5 su bardağı 1 kg
Sarmısak 3 diş 10 gram
Yoğurt 2 su bardağı 440 gram
Kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Yapılışı:
Unu geniş bir kaba ele, 3 yemek kaşığını ayır, kalan una 1 tatlı kaşığı
tuz koy, karıştır, ortasını aç, yumurtayı kar, 1/3 su bardağı suyu azar
azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırla, 7-8
dakika yoğur, iki parçaya ayırıp bezeler yap, nemli bez örterek 10
dakika dinlendir. Pişmiş göğüs etini incecik kıy. Pirinci yıka, süz,
1/2 çay bardağı su ile pişir, içine tavuk, kara biber, 1 tatlı kaşığı
tuz kat, karıştır. 40 santimetre çapında bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ
ile yağla. Bezelerden birini unlayarak 1 milimetre kalınlıkta aç,
kenarları 2 santimetre olan karelere kes, her kareye içten yarım tatlı
kaşığı kadar koy, karelerin köşelerini tepede birleştir ve tepsiye diz.
Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırla.
Hamurları, önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye
değin, yaklaşık 20 dakika pişir. Fırından çıkarıp tavuk suyunu dök,
kapağı kapat, ocak üzerinde suyunu çekene değin, 15-20 dakika pişir.
Sarımsağı, soy, yıka, ez, yoğurda ekle, karıştır. Yağın kalanını erit,
kırmızı biberi kat, bir-iki kez karıştırıp ocaktan al. Servis sırasında
mantının üzerine sarımsaklı yoğurt dök ve kırmızı biberli yağ gezdir.
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
Similar topics
» Tavuk Mantı
» tavuklu patates salatası
» Fırında hamsi
» Fırında Şeftali Tatlısı
» Fırında Patatesli Kuzu Kızartması
» tavuklu patates salatası
» Fırında hamsi
» Fırında Şeftali Tatlısı
» Fırında Patatesli Kuzu Kızartması
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz