hanifece
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Açık Çin Böreği

Aşağa gitmek

Açık Çin Böreği Empty Açık Çin Böreği

Mesaj tarafından hanifece Çarş. Kas. 25, 2009 1:53 am

Açık Çin Böreği tarifi - Açık Çin Böreği yapilisi


Açık Çin Böreği S6j51c
Malzemeler
1adet soğan
5/2 beyaz lahana
1adet havuç
1kase soya filizi
1adet taze soğan
2kaşık mısır özü yağı
1adet yufka
soya sosu
köri

Hazırlanışı
Soğanı piyazlık doğrayıp lahanayı ince ince kıyın. Havucu da soyma
bıçağıyla kıydırın. Derin yayvan bir tavada yağı kızdırıp soğanları
kavurun; soğanlar ölünce sırayla lahana, havuç ve soya filizlerini
ekle. İnce ince kıydığınız taze soğanı da karıştırın, fazla örselemeden
soya sosu ve köri ile harmanlayıp ocaktan alın. Yufkayı 4e katlayıp
orta boy bir tabak kapatın ve daire şeklinde kesin; kesmiş olduğunuz
yufkayı da 8 eşit parçaya bölün. Kullanacağınız fırın tepsisine pişirme
kağıdını yayın buraya yufkaları 2şer 2şer dizin 200derecede yufkalar
pembeleşene kadar pişirin.(kıtırlaşsınlar) kullanacağınız yuvarlak
servis tabağının ortasına harcı aktarıp çevresini bu çıtır ekmeklerle
süsleyin.
Açık Çin Böreği Images
hanifece
hanifece
Admin

Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz