hanifece
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kırk Kat Böreği

Aşağa gitmek

Kırk Kat Böreği Empty Kırk Kat Böreği

Mesaj tarafından hanifece Çarş. Kas. 25, 2009 1:51 am

MALZEMELER

6 yemek kaşığı tereyağı
1 kg. un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvıyağı

Harç İçin;
200 gr. beyaz peynir
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI

Yağı eritip, sıvıyağla karıştırın. Kenarda bekletin.
Derin bir kabın içinde un, yoğurt, sirke ve tuzu karıştırın. Su ilave
ederek, çok yumuşak bir hamur yapın. Kenarda 20 dakika dinlendirin.
Hamurdan 40 adet, cevizden küçük top yapın.
20 tanesini, elinizle veya merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların üzerine fırçayla yağ sürün. Üst üste koyun.

Yuvarlak bir fırın kabını yağlayın. Açtığınız hamurları, elinizle
çekiştirerek ve döndürerek, kabın büyüklüğüne getirin. İçine
yerleştirin.
Peynir ve maydanozu karıştırıp, üzerine yayın. Diğer 20 hamura da aynı
işlmeleri yapın. Peynirlerin üzerine serin. Kenarlarını tepsinin içine
doğru, üst üste gelecek şekilde sıkıştırın.

1 yemek kaşığı yoğurtla, 1 yemek kaşığı erimiş margarini karıştırın. Böreğin üzerine sürün.
175 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.

hanifece
hanifece
Admin

Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz