Düğün Yahnisi
1 sayfadaki 1 sayfası
Düğün Yahnisi
(4 Kişilik)
Malzemeler
8 Parça Kemikli Kuzu Eti
5 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Adet Karanfil
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Yoğurt
Yeterince Su
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye
koyalım.Bol su ile iyice pişirelim.Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir
kaşıkla almayı ihmal etmeyelim.
Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim.Etleri kemiklerinden
ayıralım.Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade
olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım.
Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları
pembeleştirelim.Tarçın,karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım.
Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile
birlikte ilave edelim.20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra
servis yapalım.
Malzemeler
8 Parça Kemikli Kuzu Eti
5 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Adet Karanfil
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Yoğurt
Yeterince Su
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye
koyalım.Bol su ile iyice pişirelim.Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir
kaşıkla almayı ihmal etmeyelim.
Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim.Etleri kemiklerinden
ayıralım.Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade
olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım.
Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları
pembeleştirelim.Tarçın,karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım.
Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile
birlikte ilave edelim.20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra
servis yapalım.
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz