hanifece
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Düğün Yahnisi

Aşağa gitmek

Düğün Yahnisi Empty Düğün Yahnisi

Mesaj tarafından hanifece Çarş. Kas. 25, 2009 11:10 pm

(4 Kişilik)


Malzemeler
8 Parça Kemikli Kuzu Eti
5 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Adet Karanfil
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Yoğurt
Yeterince Su


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye
koyalım.Bol su ile iyice pişirelim.Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir
kaşıkla almayı ihmal etmeyelim.

Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim.Etleri kemiklerinden
ayıralım.Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade
olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım.

Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları
pembeleştirelim.Tarçın,karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım.

Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile
birlikte ilave edelim.20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra
servis yapalım.
hanifece
hanifece
Admin

Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz