Dügün Corbasi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Dügün Corbasi

Mesaj tarafından hanifece Bir Çarş. Kas. 25, 2009 1:47 am

DÜGÜN CORBASI


Malzeme
500 g. yaglica et (koyun gerdan veya dana)
1 kucuk sogan ( Soyulmus),
1 kucuk havuc (kazinmis ),
tane karabiber,
6 kasik un,
yarim bardak sut,
2 yumurta sarisi,
2 kasik tereyagi veya margarin,
1 cay kasigi kirmizi biber

Yapilisi
Et tencereye konup uzeri 4 parmak asacak sekilde soguk su ilave edilir.
Sogan, havuc ve tane karabiber katilip etler iyice yumusayincaya kadar pisirilir.
Pisen et tencereden alinip, soguyunca kucuk kupler halinde dogranir.
Et suyu suzulup baska bir tencereye alinir.
Un birkac kepce et suyu ile iyice karistirilir ve tencereye ilave edilir.
Tuz konulup 10 dakika kaynatilir.
Sonra etler konup bir tasim daha kaynar.
Sut ve yumurta sarisi (terbiye) hafifce cirpilarak karistirilir ve
atesten alinan corbaya dikkatli ve hizli bir sekilde corbaya katilir.
Kirmizi biberli yag yapilir, corbanin uzerine gezdirilir.

_________________
Hayatta kimse için ağlamaya değmez,
eğer birgün ağlaman gerekirse,
başını dik tutki gözyaşların
seni ağlatan kişi kadar alçalmasın
avatar
hanifece
Admin

Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz