hanifece
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Deniz Börülcesi Salatası

Aşağa gitmek

Deniz Börülcesi Salatası Empty Deniz Börülcesi Salatası

Mesaj tarafından hanifece Çarş. Kas. 25, 2009 2:09 am

Malzemeler :
1 Demet Deniz Börülcesi ‘400 gr.’
2 Litre Soğuk Su
1 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1/2 Limon Suyu
Deniz Börülcesi Salatası Ev1hdl
Ön Hazırlık:
Deniz börlücelerinin kök kısmı, tek tek kesilecek ve yeşil gövde kısmı bir güzel yıkanacak.

Börülcelerin Haşlanması:
Uygun bir tencere içerisine 2 Litre su konulacak, kaynatılacak.
Kaynayan su içerisine börülceler katılacak ve ocak ısısı normal ısı
ayarında olacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı
kapatılacak. Saat’a bakılacak ve börülceler 10 Dakika süre ile
haşlanacak. Süre bitiminde börülceler kevgire alınacak ve soğuk su
altında tutulacak. Soğuyan ve süzülen börülceler resimde göründüğü
şekilde dal dal ele alınarak etli yeşil kısımları liflerinden
sıyrılarak, bir kap içerisine alınacak.

Sos’un Hazırlanması:
Sos kabı içerisine ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı konulacak ve karışım bir güzel karıştırılacak.
Bir demet deniz börülcesi


Börülcelerin kök kısmı kesilmiş ve yıkanmış


Börülceler 10 Dakika süre ile haşlanmış


Haşlanan börülceler kevgire alınmış ve soğuk su altına tutulmuş


Börülcelerin etli yenecek yeşil kısımları liflerinden ayrılıyor



YAPIMI
Salta kabı içerisine liflerinden ayrılmış börülceler alınacak ve
üzerine sos’u gezdirilecek. Börülceler altüst edildikten sonra servise
hazır. Sonrası malum.
Not:
Deniz Börülcesi bitki olarak kendiliğinden tuzlu olduğu için, gerekmedikçe tuz kullanımına gerek yoktur.
Deniz Börülcesi Salatası Images
hanifece
hanifece
Admin

Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz