Deniz Börülcesi Salatası
1 sayfadaki 1 sayfası
Deniz Börülcesi Salatası
Malzemeler :
1 Demet Deniz Börülcesi ‘400 gr.’
2 Litre Soğuk Su
1 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1/2 Limon Suyu
Ön Hazırlık:
Deniz börlücelerinin kök kısmı, tek tek kesilecek ve yeşil gövde kısmı bir güzel yıkanacak.
Börülcelerin Haşlanması:
Uygun bir tencere içerisine 2 Litre su konulacak, kaynatılacak.
Kaynayan su içerisine börülceler katılacak ve ocak ısısı normal ısı
ayarında olacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı
kapatılacak. Saat’a bakılacak ve börülceler 10 Dakika süre ile
haşlanacak. Süre bitiminde börülceler kevgire alınacak ve soğuk su
altında tutulacak. Soğuyan ve süzülen börülceler resimde göründüğü
şekilde dal dal ele alınarak etli yeşil kısımları liflerinden
sıyrılarak, bir kap içerisine alınacak.
Sos’un Hazırlanması:
Sos kabı içerisine ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı konulacak ve karışım bir güzel karıştırılacak.
Bir demet deniz börülcesi
Börülcelerin kök kısmı kesilmiş ve yıkanmış
Börülceler 10 Dakika süre ile haşlanmış
Haşlanan börülceler kevgire alınmış ve soğuk su altına tutulmuş
Börülcelerin etli yenecek yeşil kısımları liflerinden ayrılıyor
YAPIMI
Salta kabı içerisine liflerinden ayrılmış börülceler alınacak ve
üzerine sos’u gezdirilecek. Börülceler altüst edildikten sonra servise
hazır. Sonrası malum.
Not:
Deniz Börülcesi bitki olarak kendiliğinden tuzlu olduğu için, gerekmedikçe tuz kullanımına gerek yoktur.
1 Demet Deniz Börülcesi ‘400 gr.’
2 Litre Soğuk Su
1 Diş Sarımsak
3 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1/2 Limon Suyu
Ön Hazırlık:
Deniz börlücelerinin kök kısmı, tek tek kesilecek ve yeşil gövde kısmı bir güzel yıkanacak.
Börülcelerin Haşlanması:
Uygun bir tencere içerisine 2 Litre su konulacak, kaynatılacak.
Kaynayan su içerisine börülceler katılacak ve ocak ısısı normal ısı
ayarında olacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı
kapatılacak. Saat’a bakılacak ve börülceler 10 Dakika süre ile
haşlanacak. Süre bitiminde börülceler kevgire alınacak ve soğuk su
altında tutulacak. Soğuyan ve süzülen börülceler resimde göründüğü
şekilde dal dal ele alınarak etli yeşil kısımları liflerinden
sıyrılarak, bir kap içerisine alınacak.
Sos’un Hazırlanması:
Sos kabı içerisine ezilmiş sarımsak, limon suyu, zeytinyağı konulacak ve karışım bir güzel karıştırılacak.
Bir demet deniz börülcesi
Börülcelerin kök kısmı kesilmiş ve yıkanmış
Börülceler 10 Dakika süre ile haşlanmış
Haşlanan börülceler kevgire alınmış ve soğuk su altına tutulmuş
Börülcelerin etli yenecek yeşil kısımları liflerinden ayrılıyor
YAPIMI
Salta kabı içerisine liflerinden ayrılmış börülceler alınacak ve
üzerine sos’u gezdirilecek. Börülceler altüst edildikten sonra servise
hazır. Sonrası malum.
Not:
Deniz Börülcesi bitki olarak kendiliğinden tuzlu olduğu için, gerekmedikçe tuz kullanımına gerek yoktur.
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
Similar topics
» Izgara Sebze Salatası
» Padişah Salatası
» meyve salatası
» Mancalata salatası
» tavuklu patates salatası
» Padişah Salatası
» meyve salatası
» Mancalata salatası
» tavuklu patates salatası
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz