Pastırmalı Ispanak Salatası
1 sayfadaki 1 sayfası
Pastırmalı Ispanak Salatası
MALZEMELER
1 demet, 1 bağ ıspanak
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet haşlanmış katı yumurta
10-12 dilim çemenleri ayıklanmış pastırma veya
10-12 dilim istediğiniz türde salam
HAZIRLANIŞI
Öte yandan ayıklayıp, yıkadığınız ve süzdürüp ince ince dilimlediğiniz
ıspanakların üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Sonra da elinizle,
köfte yoğurur gibi hafifçe ovalayın ve salata kasesinin üzerine
oturtun.
Bir yandan da, bir-iki damla sıvıyağı koyduğunuz tavada çemensiz
pastırmadan veya jambonları ya da salamları 2-3 dakika kadar çevirerek
hafifçe kavurup, kızartın. İsterseniz önce kibrit çöpü formunda
doğrayıp, sonra kavurabilirsiniz.
Kavrulan pastırma ya da diğer malzemeleri sıcakken ıspanağın üzerine
boşaltın. Katı yumurtaları elma gibi dilimleyip, salatanın etrafına
dizin. Artık en sos aşamada o meşhur hardal sosumuzu tüm salata
kasesinin üzerinden aşağıya doğru boca edebilirsiniz.
Sos fazla gelirse, ikiye ayırıp, yarısını ertesi güne saklayabilirsiniz. Servise hazırdır, afiyet olsun.
SOSUN TARİFİ
Önce sos için tüm malzemeleri bir tasın içinde iyice çırpıp,
karıştıralım. Tavuk suyunuz yoksa, ılık sade suyun içine bir yemek
kaşığı toz tavuk bulyonu katıp, iyice eriyinceye kadar
karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız sosu bir kenarda bekletin.
1 demet, 1 bağ ıspanak
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet haşlanmış katı yumurta
10-12 dilim çemenleri ayıklanmış pastırma veya
10-12 dilim istediğiniz türde salam
HAZIRLANIŞI
Öte yandan ayıklayıp, yıkadığınız ve süzdürüp ince ince dilimlediğiniz
ıspanakların üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Sonra da elinizle,
köfte yoğurur gibi hafifçe ovalayın ve salata kasesinin üzerine
oturtun.
Bir yandan da, bir-iki damla sıvıyağı koyduğunuz tavada çemensiz
pastırmadan veya jambonları ya da salamları 2-3 dakika kadar çevirerek
hafifçe kavurup, kızartın. İsterseniz önce kibrit çöpü formunda
doğrayıp, sonra kavurabilirsiniz.
Kavrulan pastırma ya da diğer malzemeleri sıcakken ıspanağın üzerine
boşaltın. Katı yumurtaları elma gibi dilimleyip, salatanın etrafına
dizin. Artık en sos aşamada o meşhur hardal sosumuzu tüm salata
kasesinin üzerinden aşağıya doğru boca edebilirsiniz.
Sos fazla gelirse, ikiye ayırıp, yarısını ertesi güne saklayabilirsiniz. Servise hazırdır, afiyet olsun.
SOSUN TARİFİ
Önce sos için tüm malzemeleri bir tasın içinde iyice çırpıp,
karıştıralım. Tavuk suyunuz yoksa, ılık sade suyun içine bir yemek
kaşığı toz tavuk bulyonu katıp, iyice eriyinceye kadar
karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız sosu bir kenarda bekletin.
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
Similar topics
» meyve salatası
» Mancalata salatası
» Padişah Salatası
» tavuklu patates salatası
» Izgara Sebze Salatası
» Mancalata salatası
» Padişah Salatası
» tavuklu patates salatası
» Izgara Sebze Salatası
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz