Kuşburnu Çorbası
hanifece :: HANİFECE MUTFAK :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Kuşburnu Çorbası
Kullanılan Malzemeler :
500gr.kuşburnu
1yemek k.tereyağı
2yemek k.un
1litre su
200gr.kıyma
1tatlı k.tuz
1 tutam karabiber
kimyon
nane
Yemeğin Mevsimi : Kış
Kaç Kişilik : 5
Tarifi :
Ayıklayıp yıkanan kuşburnular 1litre suda 30 dakika kaynatılır. Daha
sonra tel süzgeçten geçirilir. Diğer taraftan kıyma içerisine tuz,
karabiber, kimyon katılarak fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır.
Bunlar suda kaynatılarak pişirilir.
Bir tencereye tereyağı ve un konulur. Un kavruluncaya kadar
karıştırılır. Bu karışımın içine kuşburnu suyu ilave edilir. 15 dakika
süreyle karıştırılır. Hazırlanan köfteler ilave edilir. Çorba bir
müddet kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Kızarmış yağa nane katılarak
üzerine dökülür. Sıcak sıcak servis yapılır.
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
hanifece :: HANİFECE MUTFAK :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz