Fırınlanmış Karnabahar Çorbası
2 posters
hanifece :: HANİFECE MUTFAK :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Fırınlanmış Karnabahar Çorbası
küçük hanım tarafından çok beğenildiğini duyunca aldığım motivasyonun
da etkisiyle denemek istediğim başka bir tarife geçtim. Dün yabancı
siteler arasında karnabahar çorbası ismini görmüş, evde bir türlü
bitemeyen bu sebzeyi böyle pişirmeyi düşünmüş ama tarife çok dikkat
etmemiştim. Sonradan tarif defterinde araştırıp Şeyma'nın fırınlayarak
yaptığı tarifte karar kıldım.
Fırınlanmış Karnabahar Çorbası:
Ben az kişi olduğumuz için küçük bir karnabahar kullandım, tavuk suyunu da içme suyu ile karıştırdım.
Malzemeler:
- 1 büyük boy karnabahar (ya da 2 küçük boy)
- 2 adet kuru soğan, soyulmuş ve irice doğranmış
- 3 diş sarımsak, soyulmuş
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 su bardağı tavuk suyu
- 4 yemek kasigi zeytinyağı
- 1 defne yaprağı
- 3 su bardağı süt (tercihen yağsız)
- tuz
- Fırını
190C'ye getirin. Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün. Büyükçe bir
fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun. Üzerlerine
zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde
karıştırın. - Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin. Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin.
- Piştiklerinde tepsideki tüm
malzemeyi tencereye alın. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Bir de defne
yaprağı koyun. Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin. - Defne yaprağını çıkartıp
çorbayı blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa
gelene kadar süt ekleyin. 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin.
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
Geri: Fırınlanmış Karnabahar Çorbası
teşekkür ederim.
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
hanifece :: HANİFECE MUTFAK :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz