arap çorbası
hanifece :: HANİFECE MUTFAK :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
arap çorbası
RAP ÇORBASI (SURBA)
MALZEMESİ:
1 kg. yağlı koyun eti
1 baş iri soğan
2 iri domates
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı erişte
5 diş sarmısak
1 cay bardağı sıvıyağ
8 bardak su
Yeterince tuz, maydanoz, kırmızı ve karabiber.
YAPILIŞI:
Kuru fasulye ile nohutu temizleyip ayıkladıktan sonra, bir gün
öncesinden suya bırakıp ıslatınız. Bir tencerede sıvıyağ içinde kuşbaşı
koyun etini hafifçe pembeleşinceye kadar kavurunuz. Küçük küçük
doğradığınız soğanları ete katınız. Etle birlikte kavurunuz. Kabuğu
soyulmuş domatesleri içine rendeleyiniz. Tekrar karıştırıp suyunu
(soğuk) dökünüz. İnce ince doğradığınız sarımsakları, tuzu, biberi ekip
karıştırınız. Nohut ve fasulyeleri sudan çıkarıp, süzdükten sonra
çorbaya ilave ediniz. En son erişteleri ekleyiniz. Yarım saat daha
makarnalarla birlikte pişiriniz. Su eksllirse bu ara, sıcak su İlave
ediniz. Et iyice yumuşa-yınca, nohut ve fasulyeler de pişince ateşten
indiriniz. Sıcak sıcak üzerine maydanoz serperek ikram ediniz.
Not: Bu çorba et veya kemik suyuyla da pişirilir.
MALZEMESİ:
1 kg. yağlı koyun eti
1 baş iri soğan
2 iri domates
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı erişte
5 diş sarmısak
1 cay bardağı sıvıyağ
8 bardak su
Yeterince tuz, maydanoz, kırmızı ve karabiber.
YAPILIŞI:
Kuru fasulye ile nohutu temizleyip ayıkladıktan sonra, bir gün
öncesinden suya bırakıp ıslatınız. Bir tencerede sıvıyağ içinde kuşbaşı
koyun etini hafifçe pembeleşinceye kadar kavurunuz. Küçük küçük
doğradığınız soğanları ete katınız. Etle birlikte kavurunuz. Kabuğu
soyulmuş domatesleri içine rendeleyiniz. Tekrar karıştırıp suyunu
(soğuk) dökünüz. İnce ince doğradığınız sarımsakları, tuzu, biberi ekip
karıştırınız. Nohut ve fasulyeleri sudan çıkarıp, süzdükten sonra
çorbaya ilave ediniz. En son erişteleri ekleyiniz. Yarım saat daha
makarnalarla birlikte pişiriniz. Su eksllirse bu ara, sıcak su İlave
ediniz. Et iyice yumuşa-yınca, nohut ve fasulyeler de pişince ateşten
indiriniz. Sıcak sıcak üzerine maydanoz serperek ikram ediniz.
Not: Bu çorba et veya kemik suyuyla da pişirilir.
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
hanifece :: HANİFECE MUTFAK :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz