hanifece
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

arap çorbası

Aşağa gitmek

arap çorbası Empty arap çorbası

Mesaj tarafından hanifece Çarş. Kas. 25, 2009 1:38 am

RAP ÇORBASI (SURBA)

MALZEMESİ:
1 kg. yağlı koyun eti
1 baş iri soğan
2 iri domates
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı erişte
5 diş sarmısak
1 cay bardağı sıvıyağ
8 bardak su
Yeterince tuz, maydanoz, kırmızı ve karabiber.

YAPILIŞI:
Kuru fasulye ile nohutu temizleyip ayıkladıktan sonra, bir gün
öncesinden suya bırakıp ıslatınız. Bir tencerede sıvıyağ içinde kuşbaşı
koyun etini hafifçe pembeleşinceye kadar kavurunuz. Küçük küçük
doğradığınız soğanları ete katınız. Etle birlikte kavurunuz. Kabuğu
soyulmuş domatesleri içine rendeleyiniz. Tekrar karıştırıp suyunu
(soğuk) dökünüz. İnce ince doğradığınız sarımsakları, tuzu, biberi ekip
karıştırınız. Nohut ve fasulyeleri sudan çıkarıp, süzdükten sonra
çorbaya ilave ediniz. En son erişteleri ekleyiniz. Yarım saat daha
makarnalarla birlikte pişiriniz. Su eksllirse bu ara, sıcak su İlave
ediniz. Et iyice yumuşa-yınca, nohut ve fasulyeler de pişince ateşten
indiriniz. Sıcak sıcak üzerine maydanoz serperek ikram ediniz.
Not: Bu çorba et veya kemik suyuyla da pişirilir.
hanifece
hanifece
Admin

Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz