Muzlu Ekmek Tatlısı
hanifece :: HANİFECE MUTFAK :: Tatlılar
1 sayfadaki 1 sayfası
Muzlu Ekmek Tatlısı
MALZEMELER
125 gr. margarin
2 bardak un
1 bardak tozşeker
8 yemek kaşığı süt
4 adet muz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI
Un, kabartma tozu ve tuzu mikser kabına koyun. Yavaş yavaş sıvıyağ ve şeker ilave edip karıştırarak kek hamuru yapın.
Muzları ayrı bir kapta çatalla ezip süt ilave edin. Bu karışımı da hamura ekleyin. 10 dakika düşük devirde mikserde çırpın.
Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Üstüne çatal batırarak birkaç yerinden delin, 160 derecelik fırında 1,5 saat pişirin.
125 gr. margarin
2 bardak un
1 bardak tozşeker
8 yemek kaşığı süt
4 adet muz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
HAZIRLANIŞI
Un, kabartma tozu ve tuzu mikser kabına koyun. Yavaş yavaş sıvıyağ ve şeker ilave edip karıştırarak kek hamuru yapın.
Muzları ayrı bir kapta çatalla ezip süt ilave edin. Bu karışımı da hamura ekleyin. 10 dakika düşük devirde mikserde çırpın.
Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Üstüne çatal batırarak birkaç yerinden delin, 160 derecelik fırında 1,5 saat pişirin.
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
hanifece :: HANİFECE MUTFAK :: Tatlılar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz