hanifece
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yüksük Çorbası(Malatya)

Aşağa gitmek

Yüksük Çorbası(Malatya) Empty Yüksük Çorbası(Malatya)

Mesaj tarafından hanifece Çarş. Kas. 25, 2009 1:44 am

Malzemeler :

1/2 kg. parça et
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı nohut
1-1,5 su bardağı hazırlanmış mantı


Hazırlanışı :
Bir tencere de parça et yıkanarak ateşe koyulur. Kendi bıraktığı suyu
çekince 1 kaşık salça ile karıştırılır. Üzerine bolca su konur, tuz
atılır.Akşamdan ıslatılmış nohut ilâve edilerek pişirilir. Etli nohuda
hazırlanmış mantılar konarak pişirilir. Ateşten alınır. Üzerine
kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Mantı İçin:1 su bardağı un 1 yumurta 200 gr. kıyma 1 baş kuru soğan
Tuz-KarabiberUn havuz gibi açılır, ortasına yumurta, kenarına tuz
koyularak, ılık su ilâvesi ile yoğrulur. Diğer taraftan kıyılmış soğan,
kıyma, tuz, karabiber koyulup yoğrulur. Hamur 3 mm. incelikte açılır.
Küçük karelere kesilir. Ortasına kıymalı iç koyulup kapatılır. Unlanmış
tepsiye koyulur. Fırınlandırılarak kurutur.
Yüksük Çorbası(Malatya) Images
hanifece
hanifece
Admin

Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz