fransız soğan çorbası
hanifece :: HANİFECE MUTFAK :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
fransız soğan çorbası
Malzemeler :
• 4 soğan (ince doğranmış)
• 50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı veya margarin
• 50 g rendelenmiş peynir
• 1,5 litre su
• Tuz ve karabiber
• 4 dilim ekmek
• Sıvı yağ (kızartmak için)
• 2 çorba kaşığı (30) ml mısır unu
Hazırlanışı :
Küçük küçük doğranmış soğanları tencerede altın rengi olana kadar
kavurun. Ateşten alın ve biraz soğutun. Üzerlerine 1,5 litre soğuk su
dökün. Tuz ve karabiberi koyun. Kapağı kapatarak basıncı en yüksek
dereceye ayarlayın.
5 dakika pişirin. Basıncı yavaş yavaş düşürün. Karışımı, biraz suyla
karıştırılmış 2 çorba kaşığı (30 ml) mısır unuyla koyultun. kızartma
tavasında birkaç dilim ekmeği kızartın. Her bir dilimi dörde bölün.
Ekmekleri bir çorba servis kasesinin dibine yerleştirin ve üzerlerine
çorbayı boşaltın. Rende peyniri serpin. Çorba kasesini sıcak fırında
birkaç dakika ısıtın ve servis yapın
• 4 soğan (ince doğranmış)
• 50 g (1 çorba kaşığı) tereyağı veya margarin
• 50 g rendelenmiş peynir
• 1,5 litre su
• Tuz ve karabiber
• 4 dilim ekmek
• Sıvı yağ (kızartmak için)
• 2 çorba kaşığı (30) ml mısır unu
Hazırlanışı :
Küçük küçük doğranmış soğanları tencerede altın rengi olana kadar
kavurun. Ateşten alın ve biraz soğutun. Üzerlerine 1,5 litre soğuk su
dökün. Tuz ve karabiberi koyun. Kapağı kapatarak basıncı en yüksek
dereceye ayarlayın.
5 dakika pişirin. Basıncı yavaş yavaş düşürün. Karışımı, biraz suyla
karıştırılmış 2 çorba kaşığı (30 ml) mısır unuyla koyultun. kızartma
tavasında birkaç dilim ekmeği kızartın. Her bir dilimi dörde bölün.
Ekmekleri bir çorba servis kasesinin dibine yerleştirin ve üzerlerine
çorbayı boşaltın. Rende peyniri serpin. Çorba kasesini sıcak fırında
birkaç dakika ısıtın ve servis yapın
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
hanifece :: HANİFECE MUTFAK :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz