hanifece
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması

Aşağa gitmek

Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması Empty Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması

Mesaj tarafından hanifece Çarş. Kas. 25, 2009 10:58 pm

Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması ImagesYunan Mutfagindan Karides Haşlaması 60

Gereçler:
Yarım kg ( 25-30 adet) küçük karides
8-10 bardak su 1/ 2 kahve fincanı sirke
2 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Bir tencereye ölçülü su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın. Yıkanmış karidesleri bu suyun içinde 10 dk pişirin.
2. Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan geçirin.
Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını çıkartın. Sırtındaki
siyah iplikçiği de ayırın. Haşladığınız karidesi istediğiniz biçimde
değerlendirin.
Not: Marmara ve İzmir bölgesinde avlanan karideslerin 50-60 adedi 1 kg
gelir. Oysa İskenderun, Mersin karidesleri, iri oldukları için 30-35
adedi 1 kg gelebilir.Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması Images
hanifece
hanifece
Admin

Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz