Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması
1 sayfadaki 1 sayfası
Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması
Gereçler:
Yarım kg ( 25-30 adet) küçük karides
8-10 bardak su 1/ 2 kahve fincanı sirke
2 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Bir tencereye ölçülü su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın. Yıkanmış karidesleri bu suyun içinde 10 dk pişirin.
2. Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan geçirin.
Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını çıkartın. Sırtındaki
siyah iplikçiği de ayırın. Haşladığınız karidesi istediğiniz biçimde
değerlendirin.
Not: Marmara ve İzmir bölgesinde avlanan karideslerin 50-60 adedi 1 kg
gelir. Oysa İskenderun, Mersin karidesleri, iri oldukları için 30-35
adedi 1 kg gelebilir.
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz