Ciğer Pakistan Usulü
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Ciğer Pakistan Usulü
Malzemeler
750 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)
4 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Limonun Suyu
1/4 Su Bardağı Tereyağ
Yemeğin Tarifi
Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz.
Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul kırmızı biber, karabiber ve limon
suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat
kadar bekletiniz.
Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6
dakika, sık sık çevirerek kızartınız. Delikli kepçeyle ciğerleri
tavadan, ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz.
750 gr Kuzu Ciğeri (ince dilimlenmiş)
4 Diş Sarmısak (dövülmüş)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Kırmızı Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Limonun Suyu
1/4 Su Bardağı Tereyağ
Yemeğin Tarifi
Her ciğer dilimini uzunlamasına ikiye kesip bir kenara koyunuz.
Orta boy bir kaba sarmısak, tuz, pul kırmızı biber, karabiber ve limon
suyunu koyup karıştırdıktan sonra, ciğerleri bu kaba koyarak 1 saat
kadar bekletiniz.
Büyük bir tavada tereyağını orta ateşte eritip ciğer dilimlerini 4-6
dakika, sık sık çevirerek kızartınız. Delikli kepçeyle ciğerleri
tavadan, ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak sıcak servis ediniz.
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
Geri: Ciğer Pakistan Usulü
teşekkür ederim .YORUM YAZAN ELLERİNİZ DERT GÖRMESİN
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz