hazır yufka mantısı
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
hazır yufka mantısı
Malzemeler:
4 adet yufka
350gr. Kıyma
2 adet soğanın rendesi
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
1 litre et suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
500gr yoğurt
3-4 diş sarımsak
tuz
Yapılışı:
İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın.
Yufkaların
hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki
yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun
ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm
genişliğinde kesin.
Aynı
sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı
işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün.
Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın.
Sıcak
etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar
fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin.
Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz
Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber
Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız.
Afiyet olsun.
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
Geri: hazır yufka mantısı
Teşekkür ederim hocam
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz