hanifece
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Et paçası

Aşağa gitmek

Et paçası Empty Et paçası

Mesaj tarafından hanifece Çarş. Kas. 25, 2009 11:12 pm

Et paçası
Et paçası Images
Malzemeler
• 1 kg. yağsız parça et,
• 100 gr. sarımsak,
• 1 yemek kaşığı tere yağı,
• Karabiber,
• Kırmızı pul biber,
• Tuz,
• 2 veya 3 adet limon,
• 2 lt. su.


Hazırlanışı
Tencereye 2 litre su konup kaynatılır, parça et içine atılır ve
pişirilir ve ocaktan indirilir. Küçük bir tavada yağ eritilir, içine
ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz, kırmızı pul biber atılır. Pişirilmiş
olan et küp şeklinde doğranır. Doğranan et tekrar tenceredeki suyun
içine atılır ve kaynatılır. Bir tavada yağda kızdırılan karışım da
yemeğin üzerine boşaltılır. Servise sunulan yemeğin üzerine limon
sıkılır.
hanifece
hanifece
Admin

Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz