Et paçası
1 sayfadaki 1 sayfası
Et paçası
Et paçası
Malzemeler
• 1 kg. yağsız parça et,
• 100 gr. sarımsak,
• 1 yemek kaşığı tere yağı,
• Karabiber,
• Kırmızı pul biber,
• Tuz,
• 2 veya 3 adet limon,
• 2 lt. su.
Hazırlanışı
Tencereye 2 litre su konup kaynatılır, parça et içine atılır ve
pişirilir ve ocaktan indirilir. Küçük bir tavada yağ eritilir, içine
ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz, kırmızı pul biber atılır. Pişirilmiş
olan et küp şeklinde doğranır. Doğranan et tekrar tenceredeki suyun
içine atılır ve kaynatılır. Bir tavada yağda kızdırılan karışım da
yemeğin üzerine boşaltılır. Servise sunulan yemeğin üzerine limon
sıkılır.
• 1 kg. yağsız parça et,
• 100 gr. sarımsak,
• 1 yemek kaşığı tere yağı,
• Karabiber,
• Kırmızı pul biber,
• Tuz,
• 2 veya 3 adet limon,
• 2 lt. su.
Hazırlanışı
Tencereye 2 litre su konup kaynatılır, parça et içine atılır ve
pişirilir ve ocaktan indirilir. Küçük bir tavada yağ eritilir, içine
ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz, kırmızı pul biber atılır. Pişirilmiş
olan et küp şeklinde doğranır. Doğranan et tekrar tenceredeki suyun
içine atılır ve kaynatılır. Bir tavada yağda kızdırılan karışım da
yemeğin üzerine boşaltılır. Servise sunulan yemeğin üzerine limon
sıkılır.
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz