Patatesli Balık Fırın
1 sayfadaki 1 sayfası
Patatesli Balık Fırın
Malzeme:
1/2 kg beyaz etli balık
3 adet patates (irice)
3 adet yumurta
½ su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı galeta unu
100 gr. Kaşar peyniri
karabiber
tuz
Yapılışı:
Balıkları temizleyip başlarını ayırdıktan sonra fileto tarzında ikiye
ayırınız ve kuyruklarını kesip atınız (Bu işlemi balıkları alırken
balıkçınıza da yaptırabilirsiniz). Balık filetolarını yanmazda tavada,
iki çorba kaşığı tereyağ ilave ederek derileri hafifçe
kahverengileşinceye kadar kızartınız. Kızarmış balıkları soğumaya
bırakınız. Bilahare deri ve kılçıklarını ayıklayıp beyaz etleri küçük
parçalara ayırınız.
1/2 kg beyaz etli balık
3 adet patates (irice)
3 adet yumurta
½ su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı galeta unu
100 gr. Kaşar peyniri
karabiber
tuz
Yapılışı:
Balıkları temizleyip başlarını ayırdıktan sonra fileto tarzında ikiye
ayırınız ve kuyruklarını kesip atınız (Bu işlemi balıkları alırken
balıkçınıza da yaptırabilirsiniz). Balık filetolarını yanmazda tavada,
iki çorba kaşığı tereyağ ilave ederek derileri hafifçe
kahverengileşinceye kadar kızartınız. Kızarmış balıkları soğumaya
bırakınız. Bilahare deri ve kılçıklarını ayıklayıp beyaz etleri küçük
parçalara ayırınız.
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz