Sac Mayalısı
1 sayfadaki 1 sayfası
Sac Mayalısı
MALZEMELER
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvıyağı
6 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Açmak İçin
Yarım su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Kuru mayayı yoğurma kabına koyup üzerine 1 su bardağı ılık su ile
şekeri atıp, elinizle toz maya eriyene kadar karıştırın. Üzerine tuz,
sıvıyağı ekleyin, unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur tutun.
Mayalanması için üzeri örtülü olarak en az 30-35 dakika bekletin.
İyice kabaran mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölerek bezeler yapın.
Bezeleri oklava ile un serpiştirerek 1cm kalınlığında ve yemek tabağı büyüklüğünde açın. 6 adet yuvarlak bazlama ekmeği yapın.
Varsa sac üzerinde yoksa teflon tavada yağ koymadan önlü arkalı pişirin (tavayı önceden iyice kızdırın).
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvıyağı
6 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Açmak İçin
Yarım su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Kuru mayayı yoğurma kabına koyup üzerine 1 su bardağı ılık su ile
şekeri atıp, elinizle toz maya eriyene kadar karıştırın. Üzerine tuz,
sıvıyağı ekleyin, unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur tutun.
Mayalanması için üzeri örtülü olarak en az 30-35 dakika bekletin.
İyice kabaran mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölerek bezeler yapın.
Bezeleri oklava ile un serpiştirerek 1cm kalınlığında ve yemek tabağı büyüklüğünde açın. 6 adet yuvarlak bazlama ekmeği yapın.
Varsa sac üzerinde yoksa teflon tavada yağ koymadan önlü arkalı pişirin (tavayı önceden iyice kızdırın).
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz