hanifece
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

koca pişirme rehberi

2 posters

Aşağa gitmek

koca pişirme rehberi Empty koca pişirme rehberi

Mesaj tarafından karakan Paz Kas. 15, 2009 11:37 am

koca pişirme rehberi 35846d1182933409-kadin-gifleri-face98vw-gif

Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları
ilgisizlikleriyle dondurarak, bazılarıda basıp, ezip turşusunu kurarak ve
yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar.

Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez. Ancak
iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz. Koca şeçiminde ne lüferin
alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir.
Bunun içın çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri
kapınızın önüne gelenlerdir.

Beğeninin kişisel olduğunu düşünerek koca seçimini yalnızca kendiniz
yapınız. Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz almaktan vazgeçiniz.
Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak
çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında aynı işi görebilir.

Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı pişirilirler. Bazen pişerken
tencerenin dışına taşıp yanabilir yada kenarları sertleşerek kabuk
tutabilirler. Onları tencerelerinde tutmak için "görev duygusu" adlı zayıf
iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır.

Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır. Kişiliğinde
uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur. Köpürerek taşması halinde
kaygılanılmamalıdır. Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir.

Özellikle sirke ve karabiber yerine tatıcıların "öpücük" adı altında
sattıkları şekerden biraz konulabilir. Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik
ve neşe benzeri baharattan birer tutam katmanız önerilir.

Ancak bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır.
Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır. Fazla
yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için
arada bir hafifçe karıştırılmalıdır. Kıvama geldiğini anlamamak
olanaksızdır.

Böyle pişirildiği zaman size çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır.
Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre
dayanır. Bu yolda hazırlanmış "koca" mutlu bir ömür boyunca tadını korur!


dipnot:Bazı kocalar ne yaparsan yap pişmez


koca pişirme rehberi Koca_pisirme001
karakan
karakan
Admin

Mesaj Sayısı : 937
Kayıt tarihi : 05/11/09

http://hanifece.yetkinforum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

koca pişirme rehberi Empty Geri: koca pişirme rehberi

Mesaj tarafından hanifece Paz Kas. 15, 2009 8:06 pm

kart hindiye benzer . kaynat kaynat yine leziz bir tat bırakmaz. koca pişirme rehberi Icon_biggrin

paylaşım adına teşekkürler
hanifece
hanifece
Admin

Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz