hanifece
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tavuk Mantı

Aşağa gitmek

Tavuk Mantı Empty Tavuk Mantı

Mesaj tarafından hanifece Çarş. Kas. 25, 2009 1:56 am

Tavuk Mantı tarifi - Tavuk Mantı yapilisi


Tavuk Mantı 2mw8lrl
Malzemeler:

1 paket margarin
2 tavuk göğsü
250gr mantar
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
750gr un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar su
Sarımsaklı yoğurt
Kırmızı biber

Yapılışı:

Tavuk göğüslerini haşlayıp didikleyin.
Bir tencereye margarinin yarısını koyun. Mantarları ince doğrayıp
yıkayın ve tencerede suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tavukla
cevizide tencereye koyun. Tuzunu koyun.
Un, tuz ve suyla kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru 15 dakika dinlendirin, sonra ikiye bölün. Her parçayı tekrar 10
parçaya bölün. Tabak büyüklüğünde açıp sıvıyağ ile yağlayın, üst üste
koyun. En üstteki parçaya yağlamayın. Diğer parçayı da aynı şekilde
hazırlayıp 2 grubuda buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurları incecik açın. Kare şeklinde kesip tavuklu içten
koyup bohça gibi kapatın. Kapanan taraf altta olacak şekilde yağlı
tepsiye koyun.
180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Bol sarmısaklı yoğurt hazırlayıp yarısını fırından çıkan mantının
üstüne dökün. 2-3 dakika daha fırında tutun. Kalan yoğurdu üstüne
gezdirin.
Margarinin kalanını tavada eritip toz kırmızıbiber ilave edip mantının üstüne dökün.
Afiyet Olsun!
Tavuk Mantı Images
hanifece
hanifece
Admin

Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz