Tavuk Mantı
1 sayfadaki 1 sayfası
Tavuk Mantı
Tavuk Mantı tarifi - Tavuk Mantı yapilisi
Malzemeler:
1 paket margarin
2 tavuk göğsü
250gr mantar
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
750gr un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar su
Sarımsaklı yoğurt
Kırmızı biber
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini haşlayıp didikleyin.
Bir tencereye margarinin yarısını koyun. Mantarları ince doğrayıp
yıkayın ve tencerede suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tavukla
cevizide tencereye koyun. Tuzunu koyun.
Un, tuz ve suyla kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru 15 dakika dinlendirin, sonra ikiye bölün. Her parçayı tekrar 10
parçaya bölün. Tabak büyüklüğünde açıp sıvıyağ ile yağlayın, üst üste
koyun. En üstteki parçaya yağlamayın. Diğer parçayı da aynı şekilde
hazırlayıp 2 grubuda buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurları incecik açın. Kare şeklinde kesip tavuklu içten
koyup bohça gibi kapatın. Kapanan taraf altta olacak şekilde yağlı
tepsiye koyun.
180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Bol sarmısaklı yoğurt hazırlayıp yarısını fırından çıkan mantının
üstüne dökün. 2-3 dakika daha fırında tutun. Kalan yoğurdu üstüne
gezdirin.
Margarinin kalanını tavada eritip toz kırmızıbiber ilave edip mantının üstüne dökün.
Afiyet Olsun!
Malzemeler:
1 paket margarin
2 tavuk göğsü
250gr mantar
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
750gr un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar su
Sarımsaklı yoğurt
Kırmızı biber
Yapılışı:
Tavuk göğüslerini haşlayıp didikleyin.
Bir tencereye margarinin yarısını koyun. Mantarları ince doğrayıp
yıkayın ve tencerede suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tavukla
cevizide tencereye koyun. Tuzunu koyun.
Un, tuz ve suyla kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
Hamuru 15 dakika dinlendirin, sonra ikiye bölün. Her parçayı tekrar 10
parçaya bölün. Tabak büyüklüğünde açıp sıvıyağ ile yağlayın, üst üste
koyun. En üstteki parçaya yağlamayın. Diğer parçayı da aynı şekilde
hazırlayıp 2 grubuda buzdolabında 15 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurları incecik açın. Kare şeklinde kesip tavuklu içten
koyup bohça gibi kapatın. Kapanan taraf altta olacak şekilde yağlı
tepsiye koyun.
180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Bol sarmısaklı yoğurt hazırlayıp yarısını fırından çıkan mantının
üstüne dökün. 2-3 dakika daha fırında tutun. Kalan yoğurdu üstüne
gezdirin.
Margarinin kalanını tavada eritip toz kırmızıbiber ilave edip mantının üstüne dökün.
Afiyet Olsun!
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz