Kırmızı Tane Biberli Mantar

Aşağa gitmek

Kırmızı Tane Biberli Mantar

Mesaj tarafından hanifece Bir Çarş. Kas. 25, 2009 11:16 pm

MALZEMELER
2 bardak pirinç
1 adet kuru soğan
1 bardak mantar
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı rende parmesan peyniri


HAZIRLANIŞI
Pirinçleri ılık bol tuzlu suda bekletin. Soğanları zar şeklinde
doğrayın. Mantarları doğrayın. Soğan ve mantarları tencereye koyun.
Margarin ilave edin. Mantarlar suyunu çekip kavrulmaya başlayınca suda
ıslatılmış pirinci yıkayın. Suyunu süzdükten sonra mantar-soğan
karışımına atın.

6-7 dakika karıştırarak kavurun. Tuzunu atıp 4 bardak sıcak su ilave
edin. Ocağın altını kısın. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Pilavın altını kapattıktan sonra parmesan peyniri ve karabiber ekleyin.
Pilavı havalandırın. Servis için 10 dakika bekletin.

_________________
Hayatta kimse için ağlamaya değmez,
eğer birgün ağlaman gerekirse,
başını dik tutki gözyaşların
seni ağlatan kişi kadar alçalmasın
avatar
hanifece
Admin

Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz