Elma Tavası Tatlısı

Aşağa gitmek

Elma Tavası Tatlısı

Mesaj tarafından hanifece Bir Çarş. Kas. 25, 2009 2:05 am

Elma Tavası Tatlısı - Elma Tavası Tatlısı Tarifi





Elma, tatlılarda en çok kullanılan besinlerden biridir. Peki, hiç kızartmasını denediniz mi?

Malzemeler:

500 gr elma
120 gr ( 1 su bardağı) un
2 yumurta sarısı + 1 yumurtanın akı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
½ su bardağı süt
1 limon suyu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
8 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz

Yapılışı:
1-Unu ve tuzu bir kaseye koyun. Ortasını açarak yumurta ve sıvı yağı koyun.
2-Yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyin ve bulamaç elde edin.
3-Üstünü örterek 30 dakika dinlendirin.
4-Elmaların kabuklarını soyu ve çekirdeklerini çıkardıktan sonra halkalar halinde kesin.
5-Dilimleri bir tabağa dizerek üzerine limon suyunu ve 1 çorba kaşığı pudra şekerini dökün.
6-Tavada tereyağını eritin.
7-Bir çatalla elma dilimlerini bulamaca batırıp, tavaya koyun.
8-Elmalar hafif kahverengini alınca, bir tabağa dizin, üstüne kalan pudra şekerini serpip ılık servis yapın. Afiyet olsun.

_________________
Hayatta kimse için ağlamaya değmez,
eğer birgün ağlaman gerekirse,
başını dik tutki gözyaşların
seni ağlatan kişi kadar alçalmasın
avatar
hanifece
Admin

Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09

Kullanıcı profilini gör

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz