Sütlü Sebze Çorbası
hanifece :: HANİFECE MUTFAK :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Sütlü Sebze Çorbası
malzemeler:
1 patates (kup dogranmis)
1 orta boy sogan(kiyilmis)
100 gr brokoli(kiyilmis)
50 gr ispanak(kiyilmis)
1 orta boy havuc (kup dogr.)
Birkac adet kereviz sapi
2 dis sarimsak
1 adet tavuk bulyon
3,5 su bardagi sut
1/2 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi z.yagi
1,5-2 su bardagi sicak su
1 cay kasigi beyaz biber
2 cay kasigi zedecal
1 tutam tuz(istege bagli)
yapılışı:
Margarini ve z.yagini genis bir tencerede erittikten sonra sogani
ekleyip 5-6 dk kavurun ve ardindan havucu ekleyin. Kiyilmis sarmisagin
yarisini da ekleyip 5 dk daha kavurun. Ardindan brokoliyi ekleyin.
Biraz pistikten sonra ispanagi ve geri kalan sarmisagi ekleyin. Ispanak
suyunu saldiginda sutun 1/2 bardaklik kismini ekleyip sebzeler sutu
cekene kadar pisirin. Sut cekildikten sonra yarim bardak daha ekleyin
ve biraz kaynatin. Bu arada kup dogranmis patatesi ve beyaz biberi de
ekleyin. 5-6 dk kaynattiktan sonra sutun geri kalan kismini tavuk
bulyon ile ilave edip sebzeler iyice yumusayana kadar ara sira
karistirarak kaynatin. Daha sonra kaynar suyu, kiyilmis kereviz
saplarini ve zerdecali ekleyebilirsiniz. 5 dk daha bu sekilde kisik
ateste pisirdikten sonra corbaniz hazir. Afiyet olsun!
1 patates (kup dogranmis)
1 orta boy sogan(kiyilmis)
100 gr brokoli(kiyilmis)
50 gr ispanak(kiyilmis)
1 orta boy havuc (kup dogr.)
Birkac adet kereviz sapi
2 dis sarimsak
1 adet tavuk bulyon
3,5 su bardagi sut
1/2 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi z.yagi
1,5-2 su bardagi sicak su
1 cay kasigi beyaz biber
2 cay kasigi zedecal
1 tutam tuz(istege bagli)
yapılışı:
Margarini ve z.yagini genis bir tencerede erittikten sonra sogani
ekleyip 5-6 dk kavurun ve ardindan havucu ekleyin. Kiyilmis sarmisagin
yarisini da ekleyip 5 dk daha kavurun. Ardindan brokoliyi ekleyin.
Biraz pistikten sonra ispanagi ve geri kalan sarmisagi ekleyin. Ispanak
suyunu saldiginda sutun 1/2 bardaklik kismini ekleyip sebzeler sutu
cekene kadar pisirin. Sut cekildikten sonra yarim bardak daha ekleyin
ve biraz kaynatin. Bu arada kup dogranmis patatesi ve beyaz biberi de
ekleyin. 5-6 dk kaynattiktan sonra sutun geri kalan kismini tavuk
bulyon ile ilave edip sebzeler iyice yumusayana kadar ara sira
karistirarak kaynatin. Daha sonra kaynar suyu, kiyilmis kereviz
saplarini ve zerdecali ekleyebilirsiniz. 5 dk daha bu sekilde kisik
ateste pisirdikten sonra corbaniz hazir. Afiyet olsun!
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
hanifece :: HANİFECE MUTFAK :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz