hanifece
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Çerkez Çorbasi

Aşağa gitmek

Çerkez Çorbasi Empty Çerkez Çorbasi

Mesaj tarafından hanifece Çarş. Kas. 25, 2009 1:40 am

Çerkez Çorbasi ImagesMalzemeler
1 Bardak Mısır
1 Bardak Aşurelik Buğday
1 Bardak Yoğurt
2 Adet Yumurta
Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin Bir Miktar Tavuk Eti
1 Kaşık Un
Nane
Tuz


HAZIRLANIŞI
1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır.
Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur. Un ilave edilerek 4-5 dk. kavrulur. Üzerine kaynar su konulur.
Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Bir başka
kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır. Biraz da su
katılır. Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave
edilir.
Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak
çorbaya katılır. Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır.
Ocaktan indirdikten sonra 15 dk. dinlendirilip servis edilir
Çerkez Çorbasi Images
hanifece
hanifece
Admin

Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz