Çerkez Çorbasi
hanifece :: HANİFECE MUTFAK :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Çerkez Çorbasi
Malzemeler
1 Bardak Mısır
1 Bardak Aşurelik Buğday
1 Bardak Yoğurt
2 Adet Yumurta
Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin Bir Miktar Tavuk Eti
1 Kaşık Un
Nane
Tuz
HAZIRLANIŞI
1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır.
Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur. Un ilave edilerek 4-5 dk. kavrulur. Üzerine kaynar su konulur.
Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Bir başka
kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır. Biraz da su
katılır. Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave
edilir.
Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak
çorbaya katılır. Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır.
Ocaktan indirdikten sonra 15 dk. dinlendirilip servis edilir
1 Bardak Mısır
1 Bardak Aşurelik Buğday
1 Bardak Yoğurt
2 Adet Yumurta
Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin Bir Miktar Tavuk Eti
1 Kaşık Un
Nane
Tuz
HAZIRLANIŞI
1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır.
Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur. Un ilave edilerek 4-5 dk. kavrulur. Üzerine kaynar su konulur.
Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Bir başka
kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır. Biraz da su
katılır. Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave
edilir.
Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak
çorbaya katılır. Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır.
Ocaktan indirdikten sonra 15 dk. dinlendirilip servis edilir
hanifece- Admin
- Mesaj Sayısı : 1115
Kayıt tarihi : 06/11/09
hanifece :: HANİFECE MUTFAK :: Çorbalar
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz